Koronavírus

2021.11.18. 09:43

Hajdú-Biharban is megkezdődött az oltási akcióhét

Mutatjuk, hogy a megyében élők hol vehetik fel előzetes regisztráció nélkül az oltást.

Fotó: Czinege Melinda

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány november 22. és 28. között oltási akcióhetet indított a kórházi oltópontokon. A kórházak országszerte megnövelt oltási kapacitással várják a még oltatlanokat vagy az elmaradt második, harmadik megerősítő oltást felvenni kívánókat – hangsúlyozza közleményében a kormanyhivatal.hu.

Oltásra várakozók Debrecenben | Fotó: Czinege Melinda

Hajdú-Bihar megyében a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban, valamint a Debreceni Egyetem Klinikai Központ, Járóbeteg Szakellátási Központban (OTI) 7 és 19 óra között jelentkezhetnek az oltásra várók.

Az akcióhéten előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni az oltópontokra. Ez esetben az oltás érkezési sorrendben történik, és az első oltakozókat a helyszínen regisztrálják.

Az oltópontokon az alábbi vakcinák állnak rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

Az oltási akcióhéten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a harmadik oltásukat szeretnék felvenni. Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában