jelenleg nem látogatható

2021.11.09. 15:46

Ha befejezik, akkor korszerűbb és biztonságosabb lesz hortobágyi kisvasút

Már elkezdődhettek a felújítási munkálatok.

A mostaninál nagyobb kapacitású személykocsik is jöhetnek majd | Illusztráció: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Fotó: Pro

November elején felújítási munkálatok vették kezdetüket a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Hortobágy-halastavi bemutatóterületén, melyek várhatóan év végéig tartanak. Ez idő alatt a kisvasút nem működik és a tanösvény sem látogatható.

A mostaninál nagyobb kapacitású személykocsik is jöhetnek majd | Illusztráció: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

– A korszerűsítés során megújul az indító és végállomás épülete. Meghosszabbítjuk a mozdonyszínt, mely a tervek szerint később alkalmas lesz egy új környezetkímélő, négy évszakos mozdony és a jelenleginél nagyobb kapacitású személykocsik fogadására – tájékoztatott lapunk megkeresésére Lövei-Kalmár Katalin, az igazgatóság kommunikációért felelős munkatársa. Hozzátette, hogy a pályakarbantartás részeként a vágány szabályozását, a rézsü védelmét és a tápcsatorna provizórium megerősítését is elvégzik. A megállókban pedig felújítják peronokat a kényelmesebb vendégfogadás érdekében.

– Mindezek mellett a partvédelmi munkálatok 1300 folyóméter hosszan a gátak megerősítését szolgálják, melyek a jövő évben további szakaszokon is folytatódnak a biztonságos vonatközlekedés érdekében – mondta.

BS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában