Játszótérre is nyertek támogatást

2021.11.16. 09:02

Felújítják a nagyhegyesi Rákóczi utcát

Néhány önkormányzati beruházás még folyamatban van.

Fotó: Nagyhegyes Község Önkormányzata-archív

Útfelújításra, eszközbeszerzésre és óvodai játszótérre is nyert idén támogatásokat a Magyar falu programban Nagyhegyes. – Egy darab, összetett udvari játékot telepítettünk nemrég a Tündérkert Óvoda és Bölcsőde udvarára. Erre az önkormányzatunk 4 millió 700 ezer forint támogatást kapott – tájékoztatott megkeresésünkre Bajusz Istvánné polgármester, megjegyezve, jelenleg összesen 122 gyermek jár az intézményekbe.

A folyamatban lévő pályázatok között szerepel állat­egészségügyi szolgáltatás, felújítások és eszközbeszerzés is.

– A meglévő erőgépünk mellé szerzünk be tengelyes pótkocsit, hótolót és egy sószóró berendezést. Erre 5 millió forint támogatást kaptunk. Emellett 1 millió 100 ezer forintot nyertünk a Felelős állattartás elősegítése elnevezésű pályázaton. Ennek lényege, hogy ingyenesen biztosítjuk a lakosoknak állataik ivartalanítását, veszettség elleni oltását és csipelését – sorolta polgármester.

Bajusz Istvánné elmondta, a művelődési ház felújításánál bekért árajánlatok alapján műszaki tartalmat kellett módosítaniuk, melyet a támogató szervezet jóvá is hagyott. Az elnyert 25 millió forint támogatásból így az intézmény lapos tetős részét újítják fel. Hozzátette, korábban az épület külső szigetelésére is nyertek támogatást. – Szintén a Magyar falu programban, tartaléklistáról nyertünk támogatást a Rákóczi utca 495 folyóméteres szakaszának felújítására. Ez várhatóan a következő év május végéig el is fog készülni – emelte ki. A beruházásra 12 millió forintot fordít az önkormányzat, melynek során az aszfaltburkolat felújítása mellett az útpadka rendezését is elvégzi majd a kivitelező.

Bekecs Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában