Oktatás

2021.11.30. 10:48

Digitálisan mesélnek Hajdúböszörményben

A konferencián hallottakat a részt vevő több száz pedagógus beépítheti a napi tanítási gyakorlatába.

A járványhelyzet miatt online tartotta meg hétfőn a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ a III. Tankerületi Innovációs Napot. Az eseményen a központ által fenntartott intézmények pedagógusai vettek részt, a konferencia középpontjában a „Digitális környezet fejlesztése a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ négy iskolájában” elnevezésű projekt eredményeinek a bemutatása állt – tudatta a Naplóval Tóth Lajos Árpád tankerületi igazgató.

A projekt keretében a szakmai megvalósításban részt vállaló 26 pedagógus összesen 940 digitális tananyagot készített matematika, fizika, biológia, kémia, magyar nyelv és irodalom, történelem, digitális kultúra tantárgyak különböző témaköreinek a feldolgozásához. Az innovációs napon ezek közül 20 tananyagot mutattak be, a legérdekesebbnek a digitális történetmesélés módszerével feldolgozott órák mutatkoztak. Módszertani bemutatót is tartottak tanítók részére a figyelem és a gondolkodás fejlesztésének gyakorlatához, de gondoltak az alapfokú művészetoktatás, valamint a gyógypedagógia területén dolgozók módszertani eszköztárának gazdagítására is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában