javuló infrastruktúra

2021.10.22. 14:52

Új burkolatot kapott Hajdúböszörményben a Nagy István és a Debreceni utca is

A beruházást pénteken hivatalosan is átadták.

Fotó: Bucsi Bernadett Ildikó

A járványhelyzet okozta nehézségeken sikerült közösen úrra lennünk – hangsúlyozta az ünnepségen Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő az összefogás erejét kiemelve a pandémia elleni védekezés eredményességét említette, de sikertörténetként sorolta a családi otthonteremtési rendszert, a rezsicsökkentés vívmányát, a Magyar falu programot, a történelmi léptű orvosbéremelést és a tizenharmadik havi nyugdíj visszavezetését is.

Szavai szerint Magyarország az elmúlt egy évtizedben a fejlődés útját járta be, ezt pedig szerinte bárki láthatja, aki végigmegy az országon. Mint mondta, a beruházások eltérő nagyságrendűek, hiszen a többmilliárdos projektek mellett vannak néhány vagy néhány tízmilliós fejlesztések is. A beruházások közös metszete, hogy mind a helyben élőknek kedveznek.

Fotó: Bucsi Bernadett Ildikó

– Új munkahelyeket hoznak létre, modernebbé tesznek intézményeket, gyorsítják a hivatali adminisztrációt vagy – éppen egy új útszakasz révén – javítják a helyi infrastruktúrát. A kormány számára fontos, hogy minden kisváros, település rendezett legyen, hiszen a vidéknek vissza kell adni a régi rangját, dolgozni kell azért, hogy az emberek itt képzeljék el a jövőjüket, találjanak itt munkát, itt alapítsanak családot vagy ide költözzenek vissza.

A magyar kormány, ahogy az elmúlt időszakban, úgy ezután is a vidékre az ország erőforrásaként, aranytartalékaként tekint. Nem állunk meg a fejlesztésekkel a jövőben sem

– tette hozzá.

A lakosságot szolgálják

- Nem ünnepeljük magunkat, viszont vannak, akiket ünnepelhetünk. Ahhoz, hogy az út elkészüljön, szükség volt forrásra, pályázatra, útépítőkre – erre emlékeztetett Tiba István országgyűlési képviselő reagálva azokra a negatív kritikákra, melyekkel a közösségi felületeken találkozott a közelmúltban egy sikeres fejlesztésről szóló bejegyzésében. Hozzátette azt is, hogy a polgármester és a képviselők is a nekik megszavazott bizalommal igyekeznek mindenben a helyben élőknek megfelelni.

Fotó: Bucsi Bernadett Ildikó

A gondolathoz csatlakozva Kiss Attila polgármester is megjegyezte, hogy egy-egy sikeres beruházás után meg kell állni, és tanulságokat kell levonni. Mint mondta, a negatív megjegyzések mindazoknak a tevékenységét nem ismerik el, akik a beruházást megvalósították. – Gratulálok mindenkinek, aki részt vett a munkában. Kormányzati támogatással és önkormányzati hozzáadott önerővel mintegy 20 millió forintból 450 méter hosszan újítottuk fel a két nagyon forgalmas utat – ismertette.

Életveszélyes volt

Az átadóünnepség helyszíne, a Nagy István utca a Városi Sportcsarnok és Rendezvényközponthoz vezet, oda pedig több száz gyermek jár ki a hétköznapokon. Autókkal és kerékpárral igen sokan közlekednek az érintett városrészen. Az esti órákban a már kátyús, rossz minőségű út veszélyes volt. A centrumot ugyancsak ez az útszakasz köti össze a Középkerti városrésszel is, ahol pedig közel ötezren laknak.

Czeglédi János önkormányzati képviselő átvéve az elkészült beruházást elmondta, hogy hamarosan felújulhat a Sportcsarnok és a Baltazár Dezső utca közötti útszakasz is, tovább gyarapítva a biztonságos, korszerű utakat a városban.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában