belvárosi közlekedés

2021.10.29. 07:00

Tesznek még egy parkolóautomatát a Jászai Mari utcára

A sorompók leszerelését követő első héten csak figyelmeztették a jegy nélküli autósokat.

Fotó: Czinege Melinda

Lakossági kezdeményezésre alakították át a parkolási rendet a debreceni Jászai Mari utcán október elején. A belváros közepén lévő parkoló lényegében beolvadt a megyeszékhely egységes parkolási rendjébe: megszűnt a sorompós be- és kiléptetés, a várakozási időt pedig jegyautomatán és mobiltelefonon is ki lehet már egyenlíteni, de a megszokott bérletek és kedvezmények is érvényesek a kavicsos várakozóhelyen.

Az átalakítással kapcsolatban írt levelet portálunknak egyik olvasónk, akit az elmúlt napokban parkolójegy hiánya miatt megbírságoltak a területen. Véleménye szerint nem jelzik egyértelműen az autósok felé, hogy a parkoló továbbra is fizetős maradt.

Arról, hogy a sofőröknek milyen formában adnak tájékoztatást az új működési rendről és a váltás óta eltelt szűk egy hónap tapasztalatairól a parkolót üzemeltető DV Parking Kft.-t kérdeztük.

Fotó: Czinege Melinda

Folyamatosan informálnak

– A Jászai Mari utcai parkolóban 2021. október 1-én szerelték le a sorompókat. Az utcán parkoló autósok így az újonnan kihelyezett automatából, online és mobiltelefonnal is tudnak jegyet vásárolni. Az új parkolási rendnek köszönhetően a lakossági bérlettulajdonosok és a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők is használni tudják a korábbi „üzleti” parkolót, így egységessé vált a belvárosi parkolás. A leszerelést megelőzően Pósán László országgyűlési képviselő és Hetei József, a terület önkormányzati képviselője sajtótájékoztatót tartott a döntésről. Ezt követően a DV Parking Kft. a honlapján, a sajtóban, a rádiókban folyamatosan tájékoztatta, és még most is tájékoztatja az autósokat a változásról – válaszolta érdeklődésünkre Nyikos István ügyvezető igazgató, aki egyúttal nyomatékosította: az egységesítés miatt az adott parkolóövezetre vonatkozó szabályok szerint várakozhatnak itt az autósok.

Mint válaszában leszögezte, a kihelyezett automaták darabszáma is megfelelő, de a gyorsabb jegyváltás érdekében rövid időn belül kihelyez egy újabbat a társaság.

Fotó: Czinege Melinda

A tájékoztatásból az is kiderül, hogy a DV Parking a változások miatt az első héten csak figyelmeztette azokat az autósokat, akik nem váltottak parkolójegyet. A helyszínen kiosztott büntetések számában egyébként nem vett észre változást a cég, azokból nem lett több az addigiakhoz képest a türelmi idő lejárta után. Mint ahogy a területet használó autósok számában sem: Nyikos István rámutatott, a Jászai parkoló az új rendszer bevezetése előtt és azt követően is teljes kihasználtsággal üzemel.

RA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában