jó a helyzet

2021.10.05. 11:19

Most sincs több hiányzó az iskolában, mint korábban

Az őszi megbetegedések és a koronavírus-járvány árnyékában a hiányzások felől érdeklődtünk a megye három tankerületénél.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

– A Hajdúböszörményi Tankerületi Központ által fenntartott köznevelési intézményekben az idei tanév kezdetén a tanulói hiányzások száma nem haladja meg a korábbi évek hasonló időszakában tapasztalt mértéket. Osztályonként a tanulók 5-10 százaléka hiányzik. Ismereteink szerint jellemzően felső légúti megbetegedés, illetve vírus okozta emésztő szervrendszeri megbetegedés tüneteivel fordultak orvoshoz, és néhány nap lábadozást követően visszatértek az iskolába – tájékoztatott Tóth Lajos Árpád tankerület igazgató.

– A Berettyóújfalui Tankerületi Központ illetékességi területén működő oktatási intézményekben a rendelkezésünkre álló adatok alapján a hiányzások számában nem tapasztalható kiugró növekedés az előző évekhez képest – közölte Majosi Pálma tankerületi igazgató, akit a diákok átoltottságáról is kérdeztünk.

– Az oltott tanulók pontos számáról a tankerületi központnak nincs adata, a tanulók egy része nem az iskolában, hanem egyéni regisztrációt követően kéri az oltást – mondta. Hasonlóképpen nyilatkozott Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerület igazgatója is. Mint mondta, a hiányzás mértéke a korábbi évek számadataihoz képest nem kiemelkedő, a tankerület a diákok átoltottságával kapcsolatban pedig nem kezel adatokat.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában