koronavírus

2021.10.31. 14:02

Fontos: fogadják el még többen az első oltást is!

Folyamatosan növekszik a harmadik oltásra jelentkezők száma Körösszegapátiban.

Szabó Mihály és asszisztense, Trippon Jánosné | Fotó: Vmirjáncki József

A nyár kissé nyugalmasabb vírusidőszaka után ősszel egyre többen betegednek meg. – Látva, hogy nem javul a járványhelyzet, egyre többen döntenek úgy, hogy kérik a harmadik oltást. Nem szeretnének megbetegedni – tájékoztatta lapunkat Szabó Mihály háziorvos, aki Mezősason, Szikespusztán, Körösszakálban és Körös­szegapátiban betegeit látja el. Azt javasolja: aki csak teheti, vegye fel a harmadik oltást. Különösen azoknak ajánlja, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek – ők leginkább az idősebb lakosok.

Szabó Mihály és asszisztense, Trippon Jánosné | Fotó: Vmirjáncki József

Szabó Mihály elmondta, a Mezősason élők Berettyóújfaluban kapják meg az emlékeztető oltást, a többi település lakói a helyi háziorvosi rendelőkben.

Az oltási kedv a harmadik oltásnál növekedett meg. Egy hét alatt Körösszakálban és Körösszegapátiban 18 oltást is beadnak településenként. Reméli, hogy ez a szám emelkedni fog. – Azt is meg lehet állapítani, hogy az első oltást felvevők száma sem növekszik. Pedig ez fontos lenne, hiszen ők vannak a legjobban kitéve a fertőzésnek. Mezősason sajnos van olyan, akit a vírusfertőzéssel Debrecenben kell gyógyítani. Ezt meg lehet előzni és meg is kell előzni az oltások elfogadásával – hangsúlyozta a szakember.

Az oltás alkalmával a háziorvos és asszisztense javasolja a megjelenteknek, hogy az oltáson túl is védekezzenek. Hordjanak maszkot, mossanak sűrűn kezet, és zsúfolt, zárt helyiségben lehetőleg kevés ideig tartózkodjanak.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában