két keréken

2021.10.18. 10:25

A debreceni bringásokra figyel az ország

Sokan talán épp letenni készülnek a kerékpárt, ám nem biztos, hogy érdemes.

Fotó: bringazzamunkaba.hu

Alighanem jó páran elkönyveltük magunkban, hogy ha elérkezik az ősz, akkor menetrend szerint vége a kerékpározás idényének. De törvényszerű-e, hogy ha sárgulnak a levelek, akkor mehet a drótszamár az istállóba, és színét sem látjuk tavaszig? Kampányaiban a Magyar Kerékpárosklub évről évre rávilágít, hogy nem kell letennünk a kétkerekűt az első csípős reggelek érkeztével, s megfelelő felkészültséggel, néhány trükkel továbbra is a mindennapok része lehet a kerékpározás – a szervezet a honlapján több hasznos tanáccsal segít mindebben.

A kerékpározás általános előnyeit ecsetelve rámutatnak egyúttal, hogy biciklivel egyszerűen, gyorsan, olcsón és kellő időben megérkezhetünk a munkahelyünkre, elintézhetjük a bevásárlást, és értékesen, egészségesen tölthetjük a szabadidőnket. Nem vagyunk tömegközlekedéshez kötve, nem kell hosszú időt tölteni autóval a dugóban, illetve parkolóhely-kereséssel. A rendszeres tekerés – talán mondani sem kell – jót tesz az egészségünknek, a környezetünknek, sőt a fertőzésveszélyes helyek nagy részét is elkerülhetjük így.

Az Inkább bringázz, Magyarország! elnevezésű akció (korábbi nevén: Bringázz a munkába!) épp most, október második felében Debrecenre összpontosít: a klub arra biztatja a cívisvárosban kerékpározókat, hogy örökítsék meg kerekezésüket fényképen, s a megadott szabályok szerint osszák meg a fotót a közösségi médiában. Az október 31-ig tartó megmozdulásban a részvétel ingyenes, és hasznos, értékes nyereményekkel lehetnek gazdagabbak a szerencsés pályázók.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában