végtelen büszkeség

2021.09.20. 14:42

Valóra vált a kerekesszékes kisfiú álma Debrecenben

A hajdúvidi Tóth Tomika a debreceni Immánuel Otthon és Iskola tanulója. Élete egyik álma volt, hogy elindulhasson egy futóversenyen, és korlátai ellenére ő is részesüljön a fergeteges hangulatból, a küzdelem nemes érzéséből, és a célba érkezés után büszkén mutassa mindenkinek a befutóérmét.

Fotó: Nádudvari Péter

A kisfiú iskolája szerzett egy futókocsit, amiben teljesítheti a kiválasztott távot úgy, hogy egy ép sportoló tolja a versenyen. A nagy álom megvalósítása így már tavaly is lehetséges lett volna, akkor azonban a pandémia miatt nem sikerült megvalósítani ezt a tervet – számolt be nekünk a debreceni Immánuel Otthon munkatársa.

Fotó: Nádudvari Péter

Idén azonban már nem kellett szomorkodnia Tomikának: a járványhelyzet kedvező alakulása miatt megrendezték a célversenyét, amin iskolája gyógypedagógusa, Nádudvari Péter segítette hozzá a teljesítés sikeréhez. A Debrecenben tegnap megrendezett Rotary Futófesztivál negyedmaratoni távját futotta le a páros, ami alatt a fiú végig mosolyogva, a célban pedig végtelen büszkeséggel az arcán élte meg élete első futóversenyét. A kezdeményezés Tomika határtalan öröme mellett össztársadalmi hatással is bír: a fogyatékossággal élők, különösen a mozgássérültek társadalmi integrációját segíti elő, hiszen -mivel a futóverseny tömegrendezvény- a futókocsiban versenyző mozgássérült fiú szerves részévé válik egy több ezer ember (futók, szurkolók, szervezők), alkotta alkalmi közösségnek.

Tomika és Péter a semmihez sem hasonlítható élmények hatására már a következő közös versenyt tervezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában