a Monostorpályi úton

2021.09.13. 07:00

Új lakópark épül Debrecenben, exkluzív társasházakkal

Több mint 300 lakás lesz, s ezzel nőhet a környék lélekszáma.

A tervezés fontos szempontja a praktikusság, valamint a fenntarthatóság is | Látványterv: Aranypart-archív

Hét különálló exkluzív társasház épül a Monostorpályi út 1–3. szám alatti területen

– tájékoztatta szerkesztőségünket a beruházó Aranypart Ingatlanbefektetési Alap alapkezelője, a Divinus Befektetési Alapkezelő Zrt.

A Mikepércsi út, Leiningen utca, Előd utca, Monostorpályi út által határolt, mintegy 5 és fél hektáros telken már munkagépek dolgoznak, elkezdődött a tereprendezés. Ahhoz, hogy az ingatlanon lakások épülhessenek, a településszerkezeti tervet, továbbá a helyi építési szabályzatot és a szabályozási tervet is módosítani kellett. Erre 2016 szeptemberében került sor, amikor is a városi képviselő-testület közgyűlése településrendezési és tervezési szerződést kötött az Aranypart Ingatlanbefektetési Alappal.

A tervezés fontos szempontja a praktikusság, valamint a fenntarthatóság is | Látványterv: Aranypart-archív

A területen összesen 324 lakást építenek majd, amelyek hét különálló exkluzív társasházban kapnak helyet. Az első ütemben egy 28 lakásos társasházat építenek fel. A tervezés során fontos szempont volt a praktikusság, a használhatóság és a fenntarthatóság – emelték ki, hozzátéve, hogy a lakások alapterületét úgy alakították ki, hogy a potenciális vásárlók mindegyike megtalálja majd a számára optimális nagyságú ingatlant.

A legkisebb lakások 42, a legnagyobbak pedig 80 négyzetméteresek lesznek.

Háromrétegű üvegezés

A beépítendő anyagok kiválasztásában nagy hangsúlyt fektettek a magas minőségre. A lakásokat elválasztó falak fokozott hangszigetelést kapnak, a nyílászárók háromrétegű üvegezéssel készülnek, és a lépcsőházban 13 személyes lift is a lakók kényelmét szolgálja majd. Arra a felvetésünkre, hogy a beruházás következtében a környék lakosságszáma, ezzel együtt pedig a gépkocsiforgalom is jelentősen megnő majd a már most is meglehetősen túlterhelt Mikepércsi úton, az alapkezelő azt írja: bíznak a leendő lakók környezettudatosságában, és abban, hogy a mindennapokban a közösségi közlekedést részesítik majd előnyben.

Takács Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában