egészségügy

2021.09.21. 11:56

Továbbra sincs helyben orvosi ügyelet Hajdúdorogon

A városvezetés nem adja fel, és keresi a megoldást.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) még júliusban értesítette a hajdúdorogi önkormányzatot arról, hogy nem hoznak létre úgynevezett szatellit ellátási pontot a városban. Ugyanakkor felajánlották a hajdúnánási ügyeleti központhoz való csatlakozás lehetőségét. Akkor a képviselők, egy tartózkodás mellett, ez ellen szavaztak, a helyi háziorvosok pedig jelezték: augusztus másodikától nem vállalják az orvosi ügyelet ellátását. Ezek után megszűnt a helyi orvosi ügyelet Hajdúdorogon.

A városvezetés természetesen továbbra is kereste annak lehetőségét, hogy miként lehetne Hajdúdorogon orvosi ügyeleti ellátás. Lapunk érdeklődésére Horváth Zoltán polgármester elmondta, hogy mivel az orvosi ügyeleti ellátás kötelező önkormányzati feladat, ezért a csütörtökön megtartott képviselő-testületi ülésen döntöttek a hajdúnánási ügyeleti központhoz történő csatlakozásról. – Az OMSZ továbbra sem fogadja el kérelmünket, hogy szatellit ellátási pontot hozzunk létre Hajdúdorogon. Ellenvetését a szervezet eddig nem indokolta – tájékoztatott a településvezető, aki hozzátette, hogy a továbbiakban sem adják fel, és keresik a megoldást az orvosi ügyeleti ellátás helyben történő biztosítására.

Bekecs Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában