beruházás

2021.09.10. 15:10

Több mint másfél kilométer új utat adtak át Konyáron

Két utat is átadott Vitányi István országgyűlési képviselő és Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke pénteken Konyáron.

A vendégeket Vig Szilárd polgármester köszöntötte. A faluvezetőtől érdeklődtünk a beruházásokról. Elöljáróban elmondta, hogy Konyáron több út viszonylag rossz állapotban van, ezért fontosak a most átadott szakaszok, amelyek nagy részben pályázati támogatásból kaptak új aszfaltburkolatot és építették meg mellette a padkát, de – jelezve az útépítés fontosságát – tavaly önerőből is építettek szilárd burkolatú utat.

– A faluban a legnagyobb teherforgalmat a Gáborjáni utca vezeti le. Ennek egy 330 méteres szakaszát aszfaltoztuk újra 19 millió forintból, amiből 12,6 millió volt a támogatás. A Rákóczi utcán közel 300 méter hosszban aszfaltoztunk mintegy 22 millió forint pályázati pénzből. Tavaly saját forrásból végeztünk útfelújítást a Dózsa utcán 310 méteren, a Széchenyi utcán 230 méteren és a Mély utcán 400 méter hosszúságban.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában