Tartalmas program

2021.09.08. 10:31

Templomtúra lesz a hétvégén Debrecenben

A helyszíneken többek között a templomok történetét is megismerhetik az érdeklődők.

Belvárosi templomtúrára hívja az érdeklődőket a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtára és Múzeuma szeptember 11-én, szombaton. Mint a közleményükből kiderül, az Ars Sacra Fesztivál keretében évek óta megnyitják kapuikat a debreceni templomok. A szombati séta során felkeresik többek között a Nagytemplomot, Református Kollégium Oratóriumát, a Baptista imaházat, a Kossuth utcai templomot, a Szent Anna-székesegyházat, az Evangélikus templomot, a Kistemplomot, valamint a Pásti utcai zsinagógát is.

Az érdeklődők a helyszíneken megismerhetik a templomok történetét, illetve a gyülekezeti lelkiségbe is bepillantást nyerhetnek. Emellett ingyenes tárlatvezetéssel és a zenei műsorral egybekötött sétán is részt vehetnek. A gyülekezetek és az épületek történetéről az adott a közösségek vezetői beszélnek röviden.

A gyülekező a Debreceni Református Kollégium Oratóriumánál lesz 18 óra 45 perctől, a Kálvin tér 16.-nál. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni előzetesen az +36 (52) 614-370-es telefonszámon vagy a [email protected] e-mailcímen lehet. Az éjszakai program orgonakoncerttel zárul a Nagytemplomban várhatóan 22 óra 30 perckor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában