Szentségimádással, könnyűzenei videóval

2021.09.06. 07:29

A Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye több programmal készül az Eucharisztikus Kongresszus kezdőnapjára

A Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye plébániatemplomaiban szeptember 9-én egész napos szentségimádást tartanak, hogy azok a hívek, akik nem tudnak részt venni Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson legalább lélekben bekapcsolódhassanak a világraszóló eseménybe – tájékoztatott honlapján az egyházmegye.

A szentségimádási napon a templomokban ünnepi szentmisét mutatnak be, láthatóvá téve a szentmiseünneplés és a szentségimádás elválaszthatatlan összetartozását, valamint lehetőséget biztosítanak szentgyónás elvégzésére is.

A jeles alkalomból a Képmás Zenekar Isten báránya című videóklipjét is közzétette a portál. – Az egyházmegyei rendezvényeinken gyakran szolgáló Képmás Zenekar állandó repertoárja, a 2008-as Isten báránya, amit tavaly húsvéti meglepetésként újragondoltak és modernebb technikai eszközökkel rögzítettek Bolega László, Kardos György, Halhóber Gábor és Horváth Sándor közreműködésével. Az egyházmegye hírportálja kitért arra is, hogy a dalszerzemény megújításában a zenekar segítségére volt Sipeki Zoltán, a Zorán és Dés László-produkciók kísérő zenekarának állandó gitárosa, aki a korábban Horváth Sándor ötlete nyomán rögzített klasszikus gitár témáját – ami a dal meghatározó motívuma –, átdolgozta és arányaiban teljesen más aspektusból prezentálja a hallgatóságnak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában