diákköri konferencia

2021.09.02. 14:49

Személyesen is megtarthatják előadásaikat a joghallgatók

Tavasszal az online térbe kényszerült a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia, most személyesen is találkozhatnak a jogi szekció legjobbjai.

Fotó: Kiss Annamarie

A szervezők úgy gondolták, a tavaszi OTDK Állam- és Jogtudományi Szekció legjobbjai számára idén szeptember 2-án és 3-án jelenléti formában is lehetőséget biztosítanak a találkozásra, előadásaik megtartására. A részletekről dr. Csernoch László, a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettese, dr. Szikora Veronika, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja, valamint dr. Balogh Judit, az Állam- és Jogtudományi Kar egyetemi docense, az Országos Tudományos Diákköri Tanács Állam- és Jogtudományi Szakmai Bizottságának elnöke tájékoztatta a sajtó képviselőit szeptember 2-án, a rendezvény megnyitóját megelőzően.

Dr. Csernoch László | Fotó: Kiss Annamarie

– Azon túl, hogy az egyetem egy oktatási intézmény, egy olyan hely is, ahol tudományos kutatást folytatnak – hangsúlyozta a rektorhelyettes. Mint fogalmazott: egy ilyen esemény nemcsak arról szól, hogy ismereteim vannak, hanem arról is, hogy ezeket az ismereteket meg akarom és meg is tudom a többiekkel osztani.

Dr. Szikora Veronika | Fotó: Kiss Annamarie

– Az OTDK óriási seregszemle, amelyet hetven éve minden második esztendőben rendeznek meg, és nagy örömünkre, a harmincötödik alkalmat egyetemünk Állam- és Jogtudományi Kara szervezhette – mondta dr. Szikora Veronika. Felidézte, a tavaszi konferencia hátránya volt, hogy az online térbe kényszerültek a résztvevők, azonban így több ember be tudott kapcsolódni az előadásokba.

Hozzátette: a tavaszi eseményen huszonkilenc tagozatban futott az ÁJK Szekció, melyen 268 pályaművet mutattak be a résztvevők. Ennek a folyománya az őszi két napos 35. OTDK PLUSZ.

Dr. Balogh Judit | Fotó: Kiss Annamarie

– Úgy gondoltuk, ha már az OTDK tavasszal kényszerből az online térbe szorult, adjunk lehetőséget a legjobbaknak, hogy pótolhassák azt, amit egy ilyen országos konferencia biztosít számukra – hangsúlyozta dr. Balogh Judit. Hozzátette, a mostani konferencián huszonhárman vesznek részt az ország minden jogi karáról, köztük a Debreceni Egyetem hat hallgatója.

BS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában