ellentét

2021.09.20. 16:27

Mérész Ferenc Márky-Zay Péterékről: az étterem nem politikai játszótér!

A debreceni vendéglátóhely tulajdonosa szerint az akció pusztán a figyelemfelkeltést szolgálta.

Nagy vihart kavart a sajtó egy részében Pálinkás József, az Új Világ Néppárt vezetője szeptember 19-i bejegyzése, miszerint őt és Márky-Zay Pétert, a Mindenki Magyarországa Mozgalom első emberét – elmondása szerint – kitessékelték a debreceni Belga Étterem és Sörözőből. Pálinkás József " target="_blank" rel="noopener noreferrer">a posztban úgy kommentálta az esetet, hogy érvényes asztalfoglalásuk ellenére, rajtuk kívül álló, „rendkívül barátságtalan” okokból kellett utcára menniük.

A Cívishír elérte Mérész Ferencet, az étterem tulajdonosát, aki távozásra szólította fel a két politikust. A vállalkozó elmondta, hogy tőle vagy az étterem vezetőitől senki nem kért sem előzetesen, sem a helyszínen engedélyt semmiféle politikai performanszra. Kollégái tájékoztatták a politikusok tevékenységéről, ami álláspontja szerint nem összeegyeztethető az étterem eredeti funkciójával. A vendéglátós szakember azt is egyértelműen világossá tette, hogy vendégeiket nem szondáztatják politikai világnézetük szerint – éttermük nyitva áll mindenki előtt. Kollégái minden hozzájuk betérő és fogyasztani kívánó vendéget készségesen, a lehető legmagasabb színvonalon kiszolgálnak és mindent megtesznek kényelmükért. A tulajdonos szerint a politikusok „akciója” pusztán a figyelemfelkeltést szolgálta, amihez sem ő, sem az étterme nem kíván asszisztálni.

CH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában