Fojtófogás a kampányrendezvényen

2021.09.09. 17:12

Magyar Nemzet: hazudott Jakab Péter a hajdúhadházi incidensről

A lap információi szerint a feljelentést rögzítő rendőrségi jegyzőkönyvben az egyik kísérő magát „Jakab Péter testőrének” titulálta.

20210621 Békéscsaba A Jobbik a Petőfi ligetben tartott sajtótájékoztatót. Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap Képen: Jakab Péter, országgyűlési képviselő, a Jobbik elnöke

Fotó: MW-archív

Hazudozásba kezdett Jakab Péter arról, hogy kik voltak azok, akik hajdúhadházi utcafórumán megvertek egy volt jobbikos parlamenti képviselőt – írja a Magyar Nemzet. A lap információi szerint valójában a Jobbik-elnök testőrei, Lázár Tamás egykori kispesti Jobbik-elnök emberei láthatók a Ripost felvételén. Lázár a mai napig fontos pozíciót tölt be Jakab Péter pártjában, ugyanis a budapesti Jobbik vezetői és regionális igazgatói posztját is betölti.

Jakab korábban a Ripostnak azt állította, szimpatizánsokról van szó, " target="_blank" rel="noopener noreferrer">csütörtöki Facebook-bejegyzésében viszont rendezvénybiztosítóként hivatkozott rájuk. „A fórumomon megjelent egy fickó, akit sokan csak arról ismernek, hogy szeret lőfegyverrel mászkálni. A fórumon zaklatta a választókat, majd megrúgta a munkatársamat. Ezután a fórum lebonyolításáért felelős egyik rendezvénybiztosító tette a dolgát. Köszönöm neki és a rendőrségnek is, hogy utána bent tartották ezt a Fidesz-média szerinti ártatlan, »kutyát sétáltató járókelőt«. A rendbontókkal szemben így kell fellépni. A jogi lépéseket természetesen megtesszük” – írta a Jobbik-elnök.

Mint ismert, a Ripost által közzétett videóban az látható, hogy szeptember 2-án, Jakab Péter hajdúhadházi utcafórumán egy kutyát sétáltató járókelőn fojtófogást alkalmaz a Jakab Péter sofőrjeként is tevékenykedő férfi, több hasonló kinézetű társával együtt. A sértett feljelentést tett a rendőrségen. Később kiderült, hogy a járókelő nem más, mint Rubi Gergely, aki 2010 és 2014 között a Jobbik hajdú-bihari parlamenti képviselője volt.

A felvételen látható négy férfi pedig minden valószínűség szerint a Jobbik elnökének biztonsági emberei lehettek, amit az is igazol, hogy a feljelentést rögzítő rendőrségi jegyzőkönyvben az egyik kísérő magát „Jakab Péter testőrének” titulálta.

Egy, az incidensben részt vevő kísérő magát Jakab Péter testőrének nevezte a rendőrségi jegyzőkönyv szerint | Fotó: Ripost

A Magyar Nemzet információi szerint a testőrök valójában Lázár Tamás egykori kispesti Jobbik-elnök emberei. Az egykori önkormányzati képviselő ma is fontos szerepet tölt be a pártban, jelenleg a budapesti Jobbik elnöki és regionális igazgatói feladatait látja el.

Sneider Tamás egykori Jobbik-elnök " target="_blank" rel="noopener noreferrer">bejegyzésében azt írta: „fizikai erőszakot nem lehet alkalmazni az ordibálókkal szemben, erre legfeljebb a rendőrségnek van hatásköre. Itt egy nyilvánvaló hatásköri túllépés volt a testőr – vagy testőrök – részéről, de ennek megállapítása a rendőrség és a bíróság feladata.

Az viszont csöppet sem könnyít a szerencsétlen testőr helyzetén, hogy Jakab Péter letagadja azt, hogy az ő védelmére hivatott ember teperte földre a volt országgyűlési képviselőt. Nem mindegy, hogy a bíróságon arról kell dönteni, hogy egy szimpla járókelő verekedett vagy egy testőr próbált rendet tartani, még ha át is esett a ló túloldalára”

– tette hozzá az egykori jobbikos politikus közösségi oldalán.

Feljelentést tett a letepert férfi

A fojtófogással földre kényszerített Rubi Gergely csütörtökön nyilatkozott az üggyel kapcsolatban a Magyar Nemzetnek. A volt országgyűlési képviselő elmondta, szerinte mi történt Jakab Péter rendezvényén. – Egyértelmű, hogy Jakab Péter hazudik – mondta. – Kutyát sétáltattam, találkoztam néhány barátommal, akikkel a rendezvénytől 50-60 méterre, a saját magunk állította Trianon-emlékműnél beszélgettünk. Hatan-heten lehettünk. Az egyik Jakab-csicska odajött az emlékműhöz, ami egy Trianon-kereszt, és leült egy uzsoki lengyel–magyar határkőre. Az egyik barátom felszólította, hogy álljon fel a kőről – kezdte Rubi Gergely, a Jobbik volt országgyűlési képviselője. Elmondása szerint a férfi „elkezdett flegmázni”, közben jött egy másik srác, aki elkezdett fenyegetőzni. – Rám lett kihegyezve az egész akció. Tény, hogy a véleménynyilvánítás keretein belül voltak bekiabálások, mindenki elmondhatta a véleményét, volt, aki bekiabálta. Utána már gyülekeztek körülöttünk a testőrök, és amikor nyomatékosan felszólítottuk egyiküket, hogy szálljon le az emlékműről, egy testőr megfordult, és elkezdett ütni, lökdösni. Ebben a pillanatban hátulról torkon ragadtak. Igaz, hogy lábbal kellett védekeznem, hiszen póráz volt a kezemben, nem tudtam használni a karjaimat. Közben kezdtem kékülni, mert nem kaptam levegőt. A srác métereken keresztül rángatott, amit egyébként a rendőrök végignéztek, a segítségemre siető embereket pedig feltartották. A végén, amikor már alig kaptam levegőt, ököllel háromszor orrba vágtam a támadómat, nem tagadom – emlékezett vissza a történtekre Rubi Gergely, akiről Jakab Péter az írta: a fórumon megjelent egy fickó, akit sokan csak arról ismernek, hogy szeret lőfegyverrel mászkálni. – Jakab Péterék kínjukban kapálóznak, nem tudnak mit kitalálni, ezért jöttek elő a fegyverviseléssel – reagált erre a párt egykori országgyűlési képviselője.

Hangsúlyozta: megengedhetetlen ez az agresszív magatartás. – Ha be is kiabáltam, az az én szabad véleménynyilvánítási jogom, amit így toroltak meg – mondta. Hozzátette: legalább hat tanúja van, mind hajlandó a bíróságon megjelenni és igazolni állítását.

Jelezte, a rendőrök egyébként Hajdúböszörményben kapták el a támadókat, ott az egyik sofőrnek, a másik technikusnak, a harmadik testőrnek mondta magát. – Mindezek után feljelentést tettem a rendőrségen – mondta a volt jobbikos politikus.

Megítélése szerint Jakab azért tagadhatta le utólag a sajtó kamerája előtt saját testőreit, mert semmilyen papírjuk, munkaszerződésük nincs.

A borítóképen: Jakab Péter, a Jobbik elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában