nagy lehetőség

2021.09.02. 12:01

Létavértes is csatlakozik a Zamat Fesztiválhoz

A tervek szerint egy létavértesi csapat is benevez a Debreceni páros kolbász-töltő versenybe.

A városi önkormányzat rendkívüli képviselő-testületi ülésen döntött arról, hogy öt pavilon bérlésével lehetőséget teremt nyolc helyi kistermelő és kézműves bemutatkozására a szeptember 17-19 között, Debrecenben, a Nagyerdőn rendezett Zamat Fesztiválon. A rendezvényen mézet, mézeskalácsot, kézműves szörpöket, lekvárokat, szappanokat, száraztésztát, füstölt hentesárut, tormát és savanyúságot, valamint a helyi értékeket bemutató prospektusokat kínálnak az érdeklődőknek. A tervek szerint egy létavértesi csapat is benevez a Debreceni páros kolbász-töltő versenybe.

A képviselő-testületi ülésen tájékoztató hangzott el a közelmúltban Újlétán megtartott Torma fórumról. Néhány részletkérdés pontosítása után az önkormányzat hasonló tájékoztatót kíván szervezni a helyi tormatermelők részére. A képviselők érdeklődtek a közelmúltban birtokba vett Petőfi utcai Tájház rendbetételével, illetve hasznosításával kapcsolatban. Menyhárt Károly polgármester elmondta, hogy jelentős állagmegóvásra, illetve javításokra, kiegészítő építmény létesítésére lesz szükség ahhoz, hogy egy korabeli, egyszerű nádfedeles lakóház és porta – a felajánlott és gyűjtött helyi tárgyakkal, eszközökkel berendezve – megnyithassa kapuit a látogatók előtt.

Turóczi Barnabás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában