bővítik az állományt

2021.09.20. 10:23

Különleges faj költözött a sárándi állatsimogatóba

Az önkormányzat tavasz óta folyamatosan, tudatosan készült a nyitásra.

Fotó: Dézsi András-archív

Már nemcsak lovagolni lehet a település Bajcsy-Zsilinszky utcai telepén, hiszen az önkormányzat itt állatsimogatót is kialakított. Egyebek mellett sertések, kecskék, valamint sokféle szárnyas, így csirkék és tyúkok, pulykák és libák is vannak a telepen. Mint megtudtuk, a nemrég nyílt simogató állatait az elmúlt időszakban folyamatosan szerezték be. Az állomány most egy különleges fajjal, egy fekete racka juhhal is gazdagodott.

Fotó: Dézsi András-archív

Dézsi András polgármester szerint nemcsak kellemes, de hasznos időtöltés is ellátogatni az állatsimogatóba, hiszen manapság már a kisebb településeken, a falvakban sem általános az állattartás. Szavai szerint a létesítményben a legkisebbek megismerkedhetnek olyan fajokkal, amelyeket korábban esetleg nem is láttak.

– Bejelentkezés után a telep munkatársa szívesen fogadja és vezeti körbe az érdeklődőket. A látogatás jelenleg teljesen ingyenes mindenkinek. Voltak már óvodáscsoportok, a gyerekek élvezték az itt töltött időt – tájékoztatott a település első embere.

Megtartanák a falusi jelleget

A telepen háztáji állatokkal találkozhatnak a látogatók, ennek oka pedig az önkormányzat falusi turizmushoz kötődő elköteleződése. Dézsi András korábban is beszélt már minderről lapunknak, most pedig megerősítette: Sáránd szeretné megtartani falusi jellegét, és bár a korszerűsítések jellemzőek a településre, továbbra sem kíván urbanizálódni.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában