segítség a rászorulóknak

2021.09.20. 12:23

Jótékonykodtak a balmazújvárosi óvodások

A Csiga csoport feltöltötte a helyi „Enni adok – enni kapok” szekrényt.

Fotó: Bujdosóné Lajter Annamária-archív

A napokban a balmazújvárosi Napsugár Óvoda Csiga csoportja örökbe fogadta az „Enni adok – enni kapok” szekrényt. Bujdosóné Lajter Annamária balmazújvárosi önkéntes számolt be arról a Naplónak, hogy a közelmúltban egy csoportnyi tüneményes óvodás indult útnak, hogy feltöltsék a dobozt tartós élelmiszerekkel. – A gyerkőcök hátizsákkal a hátukon érkeztek, majd mindenki egyenként betette a szekrénybe, amit otthonról hozott. Már az is nagyon megható volt, ahogy ezek az apróságok hátizsákkal a hátukon a Kossuth utcáról átgyalogoltak egészen a tűzoltóság udvaráig, azért, hogy segíthessenek a rászorulókon – fogalmazott. Kiemelte továbbá azt is, hogy az óvodások nemcsak élelmiszerrel készültek, hanem több szatyor játékot is hoztak magukkal, amelyet a rosszabb sorban nevelkedő gyermekeknek szántak.

Fotó: Bujdosóné Lajter Annamária-archív

A kezdeményezés megálmodója felidézte, hogy körülbelül két és fél éve segítenek ilyen módon a rászoruló családokon, és azóta nagyon sok felajánlás érkezett, ami bizonyítja, hogy az összefogásnak hatalmas ereje van.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában