országos akció

2021.09.24. 10:44

Ismét magasba emelik a gyermekeket

Több mint harmincféle programmal várja a Három Királyfi Három Királylány Alapítvány a családokat Debrecenben, a Régi Városháza Udvarán, ahol idén is magasba emelik a gyermekeket szombaton.

20200429 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország A Három Királyfi Három királylány Mozgalom első online gyermekemelése a ,,Gyereket a magasba!" akció. Világrekord-kísérlet során egyszerre emelik föl gyermekeiket.

Fotó: MW-archív

Negyedik alkalommal szervezi meg a Három Királyfi Három Királylány Alapítvány a Gyereket a magasba országos programot és idén is rekordot akarnak dönteni: a korábbi tízezres számot szeretnék jóval túlszárnyalni.

Az első gyerekemelést 2018-ban rendezték, akkor 12 város csatlakozott, köztük Debrecen is. Azóta ez a szám már 24 településre bővült, de minden évben a cívis városi rendezvényen emelték fel legtöbben a gyermekeiket – közölték a szervezők.

Fotó: MW-archív

Idén is szeretne a legsikeresebb vidéki helyszín lenni Debrecen, ezért előadásokkal, utcaszínházzal, ringatóval, táncházzal és számos további programmal várják a családokat.

Már négy éve viszi a hírét az akciónak Böjte Csaba ferences szerzetes, aki idén is az esemény országos fővédnöke, míg a debreceni védnök Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom civil szervezetként a családok jövőjéért, a gyermekek megszületéséért dolgozik. A gyerekek felemelése nagyon kifejező módon mutatja, hogy a gyerek az élet legnagyobb adománya. És mi sem lehet konkrétabb gesztus, minthogy ország-világnak felmutatni ezt a nagy értéket: a gyerekeket!

A rendezvény ingyenes.

A programon Barcsa Lajos, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere köszönti a családokat 9:55-kor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában