így számolt be a Napló

2021.09.11. 08:00

Az USA elleni terrortámadás 20. évfordulója

Fotó: Napló-archív

2001. szeptember 11-én követett el az al-Káida öngyilkos támadásokat az USA ellen. A New York-i World Trade Center tornyaiba két repülőt vezettek, a harmadik gép a Pentagon arlingtoni épületébe repült, a negyediket az utasok visszafoglalták, de Shanksville mellett lezuhant. Az akció következtében 2995 ember vesztette életét.

A támadás napján a Hajdú-bihari Napló esti rendkívüli lapot adott ki. A 8 oldalas újság gazdag képanyaggal összefoglalta a történteket, és ismert hajdú-bihari személyeket szólaltatott meg a tragikus eseményekről. Mindemellett a lapnak Turi Gábor, a washingtoni magyar nagykövetség sajtóattaséja is nyilatkozott, aki egyebek mellett elmondta: rendkívüli állapot lépett életbe, minden amerikai repülőt földre vezényeltek, s a katonaságot riadókészültségbe helyezték. A cikkből az is kiderül, hogy kommentárok a Pearl Harbor elleni japán támadáshoz hasonlították a történteket.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában