Születésnap

2021.09.28. 13:16

Az életre igent kell mondani – vallja a 95 éves debreceni bácsi

Bujdosó Sándor jó kedélyén semmit nem koptatott az idő évszázados vasfoga.

Fotó: Kiss Annamarie

Születésnapján köszöntötte az 1926. szeptember 28-án született Bujdosó Sándort Papp Csaba önkormányzati képviselő kedden, az ünnepelt Csemete utcai otthonában. Sanyi bácsi oklevelet és virágcsokrot kapott, és mialatt meghatódva gyönyörködött a pompás bokrétában, lányai üdvözölték a köszöntőket. Kérdésünkre, hogy mivel tölti idejét legszívesebben, az idős férfi azt felelte: már menne szüretelni a Diószegi úti kertjébe, amit még mostanában is rendszeresen ápol.

Fotó: Kiss Annamarie

A Csapókertbe járt iskolába, a munka világába először a debreceni Sesztina családnál kóstolt bele, majd a Hajdúsági Iparművek kooperációs osztályát vezette. Hatvanévesen ment nyugdíjba, azóta minden nap megnézi a híradót, de ha teheti, nem hagyja ki kedvencét, a Charly, majom a családban című sorozatot.

Fotó: Kiss Annamarie

Sanyi bácsi sosem volt beteges típus: motorbalesete miatt kulcscsonttöréssel, majd vakbélproblémával volt kórházban, jelenleg folyamatos gondozói felügyelettel, szigorú napirenddel él otthonában. Felesége több mint negyven év házasság után hunyt el. Még kilencvenévesen is volán mögött ült, de lányai kérésére végül letette a slusszkulcsot.

Fotó: Kiss Annamarie

A hosszú és boldog élet titka a szépkorú ünnepelt szerint nem más, mint igent mondani a nagybetűs életre.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában