Lakhatatlanná vált

2021.09.15. 14:58

Alighogy beköltözött, máris leégett egy férfi háza Körösszegapátiban

Varga István László még biztosítást sem tudott kötni, nagy szüksége van a segítségre.

Fotó: Vmirjáncki József

Nem kezdődött jól Varga István László nagyváradi lakos Magyarországra költözése. Augusztus elején vette birtokba a megvásárolt házat, amely augusztus végén elektromos eszköz zárlata miatt kigyulladt. A kivonuló tűzoltók minden igyekezete ellenére az épület lakhatatlanná vált. A ház tetőszerkezete teljesen, a lakótérnek pedig nagy része kiégett. A keletkezett kárt tetőzte, hogy bár eljárt a tulajdonos a földhivatalnál, onnan azonban még nem érkezett meg a tulajdonlap, ezért a biztosítást sem köthette meg.

Fotó: Vmirjáncki József

Ki cseréppel, ki munkával

A baj viszont megtörtént. Szerencsére a hír hallatán igyekeztek és igyekeznek többen segíteni. Tarsoly Attila polgármester felhívással fordult a lakosokhoz, hogy ki-ki a maga módján segítsen. A legfontosabb a leégett tetőszerkezet javítása, mert közeleg az őszi esőzések ideje. Nagyváradról Jurca Gabriel vállalkozó a tetőhöz szükséges faanyagot és a cserepeket már biztosította.

A nagyváradi barlangászok | Fotó: Vmirjáncki József

Szintén Nagyváradról érkeztek a Cristál Barlangász Klub tagjai, ők a tetőről leszedték, eltávolították az elégett, nem használható anyagokat. Így a tetőt a kapott anyagokból befedték.

Fotó: Vmirjáncki József

A falak teljesen feketék, az ablakok betörve, a ruhaneműk egy részének a színe, mintázata nem ismerhető fel. Így aztán még a tulajdonosok sem tudják, hogy mi az, ami használható, és mi nem.

Fotó: Vmirjáncki József

A község lakói a felhívás óta, de a hír hallatán is segítenek. Tarsoly Attila tisztítószereket adományozott, a használhatatlan anyagok elszállítását intézte, míg sokan kétkezi munkával támogatták a bajbajutottatakat. A község vezetője abban is bízik, hogy a település lakói mellett a környéken élők is segítenek a leégett ház tulajdonosának.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában