A vidék avatott krónikása

2021.08.13. 12:44

Sarkadi Imre íróra emlékeztek Debrecenben

Fotó: Kiss Annamarie

A debreceni születésű író születésének 100. évfordulója alkalmából pénteken Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata koszorúzást rendezett a Hortobágy utcán található emléktáblánál. A megemlékezésen részt vett Puskás István, Debrecen alpolgármestere, Kósa Lajos országgyűlési képviselő, valamint dr. Papp Csaba önkormányzati képviselő, tudatta közleményben a debreceni polgármesteri hivatal.

Fotó: Kiss Annamarie

– Bízom benne, hogy ennek a debreceni városrésznek, a Vénkertnek is egy újabb emlékezetpontja születik meg azzal, ha többet beszélünk Sarkadi Imréről. Immár nemcsak az emléktábla, hanem a debreceni kultúra is hordozza majd az ő emlékezetét – mondta el Puskás István, Debrecen alpolgármestere.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő hangsúlyozta: Sarkadi Imre a magyar drámairodalomban néhány olyan művet hagyott hátra, amit ma is lehet játszani.

Fotó: Kiss Annamarie

– Debrecen az a város, ami az értékeket megőrzi, az emlékeket megőrzi – emelte ki Papp Csaba önkormányzati képviselő.

A Déri Múzeum – Debreceni Irodalom Háza az évforduló alkalmából a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola kerítésén – augusztus 13-tól – utcai kiállítással hívja fel a Vénkertben és a városban lakó vagy idelátogató érdeklődő figyelmét, hogy egykor a közelben született Sarkadi Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában