új lehetőségek

2021.08.03. 16:18

Kondiparkkal és futópályával gazdagodik a Tócóvölgy

Járdák, burkolatok újulnak meg, térköveznek, aszfaltot állítanak helyre.

A Zöld Város Program aktuális munkálatai a Derék utcában

Fotó: Kovács Péter

Egy szabadtéri kondipark kialakítása zajlik a Tócóvölgy zöld megújulásának részeként; az erről szóló sajtótájékoztató alatt, kedden délután az ütéscsillapító burkolatot terítették, ami egy 400 méteres futópályán folytatódik majd.

Mint Papp László polgármester elmondta, több mint 3 hektárnyi területen komplex program valósul meg. Járdák, burkolatok újulnak meg, térköveznek, aszfaltot állítanak helyre. Tíz belső udvaron a játszótér újul meg részben új játékokkal, illetve ezeknél is ütéscsillapító burkolatot alakítanak ki. Az első öt már elkészült, később növényeket is telepítenek majd, a hőség miatt tolódik ez a munka.

– Az aktív sportolás terén is valami újat szerettünk volna adni a tócóvölgyi polgároknak, ezért egy szabadtéri kondiparkot alakítunk ki, illetve egy gumiburkolatos rekortán futópálya is elkészül, melynek felső rétege színes lesz majd. A városrészben mintegy 50 új parkoló is létesül – részletezte a polgármester. Kiemelte:

a Zöld Város Program elemein túl két további fontos fejlesztés is folyamatban van, egyik az új óvoda építése, ami a további lakóterület fejlesztéshez, a várható gyerekszám növekedéshez is kapcsolódik, a másik pedig egy extrém sportpark létesítése, aminek a közbeszerzése zajlik, és várhatóan ősszel kezdődik a kivitelezés.

Mindezek célja, hogy komfortosabb környezetet biztosítsanak az itt élőknek.

Pósán László országgyűlési képviselő a mostani munkákkal járó kényelmetlenséget ahhoz hasonlította, mint amikor a lakásunkat felújítjuk, és kérte az érintettek türelmét a szeptember végi befejezéshez.

Csaholczi Attila, a terület önkormányzati képviselője elmondta, hogy a Tócóvölgyben összesen 144 fát, emellett cserjéket ültetnek majd és füvesítenek, s mindehhez öntözőrendszert is telepítenek, így a nyári melegben is életben tudják tartani a növényeket. Az eddig elkészült játszótereken 17 teljesen új játékot helyeztek el és harmincnál többet felújítottak. – A Tócóskert más részei sem maradnak ki a fejlesztésből: jövőre 700 millió forintot költünk ezen részekre – emelte ki.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában