fotókkal

2021.08.31. 17:48

Ismét könnyebbé tette az iskolakezdést Debrecenben

Hátrányos helyzetű családok kaptak tanszercsomagot a Debreceni Karitatív Testülettől.

Fotó: Kiss Annamarie

Több mint félezer rászoruló gyermeknek adományoz tanszercsomagot idén a Debreceni Karitatív Testület, amelyeknek egy részét kedden délután át is vehették a Debrecen Megyei Jogú Város Család- és Gyermekjóléti Központban. Az eseményen Rózsahegyiné Juhász Éva szakmai elnök kiemelte, bízik abban, a jelenléti oktatás nemcsak egy rövid ideig fog tartani, hanem egész évben iskolába járhatnak a gyerekek. – Fontos számunkra, hogy a tanévkezdést megkönnyítsük a családoknak, ezért szinte már hagyománnyá vált, hogy tanszergyűjtést szervezünk, amit ezen a nyáron is három helyszínen tudtunk lebonyolítani. A városi segélyalap most is segítette akciónkat, míg tavaly 800 ezer forinttal, most másfél millió forinttal támogatta a kezdeményezést – fogalmazott, majd köszönetet mondott annak 160 önkéntesnek, akik hozzájárultak a testület munkájához.

Oltásra buzdít

Pósán László országgyűlési képviselő elsősorban a gyerekekhez szólt, majd felhívta a szülők figyelmét az oltás fontosságára. – Kívánom, hogy mindannyiótok számára egy olyan tanév vegye kezdetét, amelyben az elmúlt évben átélt rendkívüli helyzet nem fog megismétlődni. Továbbá arra biztatnék minden szülőt – ahol van rá mód és lehetőség (életkor és egészségügyi szempontból) –, éljen az oltás lehetőségével. Nyilván az életkort figyelembe kell vennünk, viszont minél idősebb a gyermek, annál inkább megfontolandó a vakcina beadása – hangsúlyozta.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában