Figyelem!

2021.08.19. 08:38

Folytatódnak a vasúti munkálatok, módosul a közlekedés

Ismét változik a menetrend a ceglédi vonal felújítása miatt augusztus 30-tól.

20210623 Szeged Hangos dízelmozdonyokat járatnak Szeged és Vásárhely között. Nem tudnak pihenni a Topolya soron a zajtól. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: illusztráció / MW-archív

A Budapest–Cegléd–Szolnok (100a) vasútvonal a főváros agglomerációjának legnagyobb forgalmú pályája, amelyen naponta több mint 210 személyszállító és 50 tehervonat közlekedik, évente pedig több mint 11 millióan veszik igénybe. Kapacitásának, menetrendszerűségének javítását és stabil fenntartását a vasúttársaság kiemelten kezeli. A vonal felújítása 2020-ban kezdődött. Az idei munkákat a MÁV 20 milliárd forintos kormányzati támogatással végzi. Ennek keretében tavasszal a Vecsés–Üllő szakasz felújítása valósult meg, a második ütemben pedig augusztus 30-tól október 30-ig Üllő és Monor között dolgoznak a pálya átépítésén.

Az elővárosi és a távolsági vonatok menetrendje jelentősen módosul a ceglédi, a debreceni, a szegedi és a lajosmizsei vonalakon, ezért utazás előtt érdemes tájékozódni.

Az idei munkálatok második üteme Üllő és Monor között augusztus 30-tól október 30-ig tart, ez idő alatt felváltva dolgoznak a két vágányon, így a kivitelezés ideje alatt az érintett állomások között egy vágánnyal kevesebb áll a vonatok rendelkezésére. Egyes vonatok eltérő megállási renddel közlekednek, valamint rész-, illetve teljes útvonalon kimaradnak.

Néhány vonat kivételével a vonatok a Nyugati pályaudvarról korábban indulnak, illetve oda később érkeznek.

Két hétvégén külön közlekedési rend érvényes. Október 8-án 23 óra 30 perctől 11-én 4 óráig, illetve az október 15-én 23 óra 30 perctől 18-án 4 óráig hosszabb, a Vecsés–Üllő–Monor szakaszon lesz vágányzár, a menetrendi változásokról részletes információkkal időben értesítik az utasokat.

Az augusztus 30-tól életbe lépő változásokról részletesen a MÁV-csoport oldalán tájékozódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában