Előadások és zene

2021.08.12. 15:00

Egyházi tábort szerveztek a családoknak Debrecenben

Újra hangsúlyt nyert a szeretet csodája, melynek forrása Isten.

Forrás: Szász Ferenc

A járvány miatt tavaly elmaradt nagycserei táborozást új lendülettel rendezték meg július 26-tól 30-ig a református közösség lelkésze, ifj. Jenei Zoltán és Silye Barnabás elöljáró szervezésében. Mintegy 100 gyermek, ifjú, felnőtt, oktató és szülő jelent meg naponta. A gyerekekkel pedagógusok foglalkoztak, a Szentírás történeteit gyermekies nyelven elhangzó előadásokkal és hangulatos hangszeres kíséretű énekekkel tették színessé a figyelmet ébren tartó szolgálók. A Vasárnapi Iskolai Szövetség előadói is a felkészültségükért szereztek elismerést. A felsős és középiskolás fiatalok az őket érdeklő és érzékenyen érintő kérdésekben (válaszutak, döntések, példa- és eszményképek keresése, követése) nyertek eligazítást.

Mindemellett óriáscsúszda, ugrálóvár, lovas szekerezés, pónilovaglás, állatsimogató, interaktív méhészeti bemutató, kézműves- és sportfoglalkozások, ügyességi készségfejlesztő vetélkedők is gazdagították a tábort. A felnőttek id. Jenei Zoltán nyugdíjas lelkész tanítását fogadták nagy figyelemmel a Szeretet Himnusza alapján. Szó volt a maradandó értékű isteni szeretet és az emberi mulandó és káros lelki megnyilatkozásainkról, s naponta hangsúlyt nyert, hogy mit tesz és mit nem a szeretet, melynek forrása Isten.

Végül a táborozók szám­adásra álltak elő, tapsos megnyilatkozásokat kiváltva az élményekben gazdag események összegzéseként.

SZF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában