Határon túl van

2021.08.14. 11:00

Csak nagy kerülővel látogatható a berekböszörményi torony

Sokak tekintetét vonzza az országhatár irányába a Berekböszörmény és Körösszegapáti közötti útról jól látható Csonkatorony. A több évszázados építmény még romos állapotában is impozáns. De bármennyire is szeretnénk oda eljutni, azt csak nagy kerülővel tehetjük meg, hiszen az ódon épület, ha néhány méterrel is, de már az országhatár túloldalán, Romániában van. Oda csak dűlőút vezet. Aki mégis meg szeretné nézni, annak hosszabb úton, az ártándi vagy körösnagyharsányi határátkelőn keresztül kell, hogy vezessen az útja.

– Évtizedekkel ezelőtt, a határ menti települések rendezvényei alkalmával ideiglenes határátkelő nyílt, és ekkor meg lehetett tekinteni közvetlenül a Berekböszörményből indulva is a Csonkatornyot. Amennyiben Berekböszörmény és az országhatár túloldalán lévő Körösszeg között épülne egy út határátkelővel, ismét könnyen tudnánk látogatni ezt a nevezetességet. De sem az útépítésre, sem a határátkelő létesítésére jelenleg semmilyen kezdeményezés nincs országos szinten. Bár mi nagyon szeretnénk, ha lenne út és határátlépési pont – válaszolta kérdésünkre Szűcs Viktor, Berekböszörmény polgármestere.

Polgári Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában