fotókkal

2021.08.09. 15:42

Bicikliút érdekében szélesítik a debreceni Vágóhíd utcai felüljáró töltését

A munkálatok kapcsán a polgármesteri hivatalt kerestük meg.

Fotó: Vass Attila

A Vágóhíd utcai volt dohánygyár és Loki-pálya közötti kerékpárút-építésről két hete adtunk hírt a Naplóban is. Azóta az arra járók azt is észrevehették, hogy a felüljáró déli támfalán és a temető melletti ösvényen is földmunkák zajlanak. Emiatt arról kértünk tájékoztatást a polgármesteri hivataltól, hogy mit végeznek ott a szakemberek.

Az önkormányzat válaszából megtudtuk, hogy a kerékpárutas beruházás részeként töltésszélesítést előkészítő munkálatok zajlanak. A keleti városrész forgalomszervezése és kerékpárút kialakítása című projekt célja Debrecen keleti városrésze forgalomtechnikájának javítása és kerékpárosbaráttá tétele. A projekt eredményeként átépítették a Vécsey, Gizella, Szabó Kálmán és Budai Ézsaiás utcák által érintett csomópont, valamint kerékpárutat építenek Debrecen belvárosa és a Biczó István kert között.

A cél a városi mobilitás fenntarthatósága, élhető városi környezet megteremtése, a közlekedésbiztonság fokozása, a közlekedési feltételek javítása, Debrecen egyik leginkább balesetveszélyes kereszteződésének biztonságossá tétele, átépítése. A projekt által Debrecen belvárosát a Biczó István kerttel összekötő hivatásforgalmi kerékpárút építése is megvalósul három részben.

A helyszínen a Napló azt is megtudta, hogy a fejlesztésnek köszönhetően a Vágóhíd utcai felüljárón immár mindkét szélen lesz teljes hosszúságú járda.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában