Cserkészélet, kisvonattal

2021.08.21. 17:19

A kiscserkész ott segít, ahol tud: felelősségteljes felnőttek nevelés a cél

A cserkészélet rejtelmeibe nyerhettek betekintést azok, akik szombaton ellátogattak a hármashegyaljai pihenőparkba.

Fotó: Kiss Annamarie

A Zsuzsi végállomása mellett már a Napló délelőtti ottjártakor sürögtek-forogtak az egyenruhás fiatalok, a Magyar Cserkeszszövetség 43. Főnix Cserkészcsapatának tagjai. A tematikus nap célja az volt, hogy a családokkal megismertessék életformájukat, értékeiket, mindezt a természetjárás, a környezetvédelem, valamint a sport jegyében.

– A mozgalmunk a mai programsorozattal szeretne kikapcsolódást nyújtani a családoknak. Ifjúságnevelő mozgalom vagyunk, feladatunk, hogy nemes embereket neveljünk, akik gyakorlati tapasztalataik által felnőttként bármilyen élethelyzetben helyt tudnak állni, képesek legyenek kreatívan megoldani a problémákat és hasznos állampolgárai lehetnek majd a magyarságnak – összegzett a Naplónak a helyszínen Turányi Szilárd, a cserkészkerület vezetőtisztje.

Elmondta azt is, hogy a cserkészet vallásos alapokon nyugszik, emellett fontos a nemzeti identitás, a természetjárás és a hagyományok megélése. Megtudtuk, hogy nincs felső korhatár a cserkésszé váláshoz, programjaikra és közösségükbe 9-10 éves kortól várják a jelentkezőket a Magyar Cserkészszövetség vagy a 43-as Főnix Cserkészcsapat közösségi oldalán.

Az akadálypálya, a közös éneklés és a bőrműves sátrak mellett a Hármashegyalján a gyermekek kedvence, a Madársuli szárnyas növendékei: Törpi, a kis kuvik, Jenő, a vándorsólyom, valamint a beszélő papagájok is színesítették az erdőszéli matinét. A bátrabb családok erdei felfedezőtúrára indulhattak, ahol a Kajla-rejtély felfedésével ajándékot kaptak, természetesen a Kajla-útlevélbe járó pecséttel.

A Zsuzsi karneváli hetének utolsó alkalma augusztus 22-én, vasárnap lesz, ekkor a Debreceni Kutyaiskola közreműködésével a négylábúak lesznek a tematikus nap középpontjában.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában