videó!

2021.07.03. 18:34

Ünnepi hangulat, villanó mosolyok a Debreceni Egyetem szombati tanévzáróján

A Debreceni Egyetemen végzett tanulmányaik végeztével közel hatszáz magyar és külföldi hallgató vehette át jelképesen diplomáját szombaton a Nagyerdei Stadionban rendezett tanévzáró ünnepségen.

Fotó: Kovács Péter

– Egyetemünk közel fél ezer éve működik folyamatosan, megszakítás nélkül. Hallgatóink és tanáraink mindig kivették részüket a nemzeti kihívások megoldásából. Az I. világháború alatt önkéntesként szolgálták a hazát, az elmúlt időszakban orvosaink, egészségügyi szakembereink, valamint egyetemünk polgárai a járvány elleni védekezésben tanúsítottak hősies helytállást. Az ország és a nemzet köszönettel tartozik nekik – hangsúlyozta ünnepi beszédében Dr. Bartha Elek rektorhelyettes, majd kiemelte: „A most végző évfolyamoknak számos, előre nem látható külső, globális természetű nehézséggel kellett szembenézniük tanulmányaik során, mégis jó eséllyel indulnak az életben, mert esélyük van arra, hogy kellő hittel és önbizalommal egy győztes csapat tagjaiként kezdhessék pályájukat.”

A végzett hallgatók fogadalomtételét követően az Általános Orvostudományi Kar, a Bölcsészettudományi Kar, a Természettudományi és Technológiai Kar, valamint a Zeneművészeti Kar diákjai vették át jelképesen diplomájukat az egyetem karain tanuló társaik nevében.

– A Debreceni Egyetem az életre és a munkaerőpiaci sikerességre készíti fel a hallgatóit. Tekintsünk úgy a megváltozott körülményekre, mint egy lehetőségre valamilyen új munkamódszer vagy tanulási metódus elsajátítása szempontjából – ezekkel a szavakkal búcsúzott a végzős hallgatóktól Csont István, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

A rendezvény végén a diákok a már hagyománynak számító sapkafeldobással ünnepelték meg tanulmányaik eredményes lezárását.

Berényi Viktória

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/diplomaoszto-rendkivuli-tanev-debreceni-egyetem-5405177/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában