már sokadszor

2021.07.20. 08:23

Országos haditornaversenyt nyert meg a Kratochvil

Első helyezést értek el a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola diákjai.

A győztes csapat: Molnár Botond (balról), Kerékgyártó Zsolt törzsőrmester felkészítő, Balogh Patrik Zsigmond, Toka Zsolt főhadnagy, Révész Máté, Pálinkás Bálint | Fotó: Kratochvil-archív

A Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Sportszövetség hívta életre az Országos Haditorna Versenyt középiskolásoknak, amelynek döntőjét ebben az évben Balatonakarattyán tartották. A végső megmérettetésen a megyei fordulók győztes iskolái vehettek részt, a 2020/2021-es tanév 9–12. évfolyamos középiskolás tanulóiból álló csapatokkal. A viadalon különböző versenyszámokban mérték össze tudásukat a fiatalok, mint a mátrix-labirintus tájékozódási futás, elsősegélynyújtás, lézer váltófutás, akadálypálya, kézigránát célba dobás, helymeghatározás és távbecslés, valamint fegyveres váltófutás.

A győztes csapat: Molnár Botond (balról), Kerékgyártó Zsolt törzsőrmester felkészítő, Balogh Patrik Zsigmond, Toka Zsolt főhadnagy, Révész Máté, Pálinkás Bálint | Fotó: Kratochvil-archív

– Eddig minden évben megnyertük a versenyt, amelyet hat-hét éve indított a minisztérium – szögezte le Toka Zsolt főhadnagy, a debreceni csapat felkészítő tanára, majd folytatta. Bentlakásos intézményként korábban helyzeti előnyünk volt, mert összeszokott csapattal indulhattunk minden versenyen, de idén a pandémia miatt kimaradt majdnem másfél év a felkészülésünkből. A döntőket jellemzően eddig áprilisban tartották, de a vírushelyzet ezt is felülírta. Az akadályverseny és a fegyveres váltófutás ezért különösen embert próbáló volt idén – összegezte a nehézségeket. A 19 megyei plusz egy fővárosi csapatból kialakuló döntős gárdát versenyszámonként értékelték az elért helyezések alapján, így alakítva ki a sorrendet. – Érdekesség, hogy idén úgy lettünk elsők, hogy egyetlen versenyszámot sem nyertünk meg, mégis egy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva végül felállhattunk a dobogó legfelső fokára – tette hozzá a főhadnagy. A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium győztes csapata mögött egy szekszárdi és egri iskola végzett.

MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában