Hagyományápolás

2021.07.20. 12:21

Negyvenedik alkalommal rendezik meg a hajdúszoboszlói lovasfesztivált

A Kösely Kupát azért rendezték meg először 1981-ben, hogy méltó módon emlékezzenek a lovas hajdú ősökre és a hajdú hagyományokra.

A hagyományápoló szándékkal létrehívott lovasnap az elmúlt 40 évben a hajdúszoboszlói nyári rendezvények sorában kiemelkedő helyet vívott ki magának. A Kösely Kupa az elmúlt négy évtizedben megőrizte alapvető tulajdonságait: rangos verseny, látványos kiegészítő programok, az egész család számára kitűnő kikapcsolódási lehetőség. 2020-tól legjelentősebb célja a tradicionális magyar lófajták és a nemzeti lovaskultúra népszerűsítése, a nemzettudat erősítése.

A kilátogató érdeklődők megkóstolhatják a helyi kistermelők termékeit, megvásárolhatják a helyi népművészek portékáit, valamint megismerkedhetnek a helyi értékekkel, illetve kézműves foglalkozás és táncház keretében a népi kultúra szépségeivel. A negyvenedik rendezvény a nemzeti identitás erősítésének, a hajdú hagyományokhoz való kötődésnek egy fontos eseménye, mely idén több szervezet, intézmény közös rendezésében valósul meg. Az esemény minden évben ingyenesen látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában