páratlan elkötelezettség

2021.07.15. 17:25

Miniszteri oklevélben részesült Fejszés Imre, a Kertbarátkör elnöke

Közel 20 év fáradhatatlan és eredményes munkáját ismerték el.

2021. július 13-án dr. Nagy István, Magyarország Agrárminisztere a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége megalakulásának 50. évfordulója alkalmából kiemelkedő tevékenységéért Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott a téglási Bek Pál Kertbarát Kör elnöke, Fejszés Imre részére.

Fotó: Fejszés Imre-archív

Közel 20 éves fáradhatatlan és eredményes munka elismerésére került sor ezúton, hiszen Fejszés Imre 2004 óta tagja a Kertbarát Körnek, 2008-tól szervező titkár, 2010-től pedig elnöke az egyesületnek. Kezdeményezésére rendszeresen megvalósulnak szakmai előadások Tégláson, ahol a térség kertbarátai találkozhatnak. Elmaradhatatlan résztvevői a téglási kertbarátok a megyei borversenyeknek, ahol Fejszés Imre italai előkelő helyen szerepelnek, többnyire aranyérmesek – tudjuk meg a Kertbarátok Országos Szövetségének elnökétől, dr. Szent-Miklóssy Ferenctől. Téglás nagyobb rendezvényein, május 1-jén a Városnapon, illetve a szeptemberi Gulyásfesztiválon is aktív részt vállalnak. Minden évben nagy érdeklődés mellett rendezik meg a zöldség- és gyümölcskiállításukat, mint ahogyan időről időre fontosnak tartják, hogy az óvodások és az iskolások körében népszerűsítsék a kiskertek terméseit, növénybemutatók szervezésével próbálnak a gyerekek lelkéhez eljutni. Mindezen törekvések meghatározó mozgatója több mint egy évtizede Fejszés Imre, 2016-ban Téglás Városért kitüntetésben részesült.

Azonban a helyi és megyei kapcsolatépítések, szaktanácsadások, programok mellett, országos rendezvényeken, továbbképzéseken is aktívan és folyamatosan részt vesz.

Bíró Éva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában