Bemutató

2021.07.12. 07:00

Madársuli költözött a mezősasi óvodába

A gyerekek nagyon szeretik a madarakat, azok közül is főleg a kis termetű és színes tollúakat.

Forrás: Vmirjáncki József

Ezt több eseteben tapasztalták az óvodában dolgozó felnőttek is. Ezért aztán úgy tervezték, hogy meghívják a gyerekekhez Imre István madarászt, aki nagy szeretettel és türelemmel tartotta a bemutatót a madarakról. A szakember életmód, élőhely, természetvédelmi jelentőség szerint beszélt a tollas állatokról. Tapasztalata szerint egy-egy ilyen alkalmon elhangzott ismeretek jól rögzülnek a gyermekekben. A bemutató kezdetén többen tartózkodva, óvatosan távol tartották magukat a színes tollúaktól, de az idő előrehaladtával bátrabbak lettek, már simogatták, magukhoz engedték őket.

Fotó: Vmirjáncki József

Imre István a papagájok példáján keresztül a madarak tanulékonyságára hívta fel a figyelmet. A gyerekek arcán látszott az érdeklődés, az, hogy nem csak a madarak röpködése, hanem azok figyelme, alkalmazkodóképessége is érdekli őket. A madarász elhozta bemutatóra Törpikét, a kuvikot, Jenőt, a vándorsólymot, Henriettet, a héját, Marcit, a sárga-kék arapapagájt és Ernőt, a Jákó papagájt.

A madarak bemutatása után egyre többen simogatták a kis állatokat, kezükbe vehették azokat. Így a gyerekek, de a felnőttek is közvetlen közelről ismerkedhettek meg velük. A madárbemutató költségeit Kőrösi Elek helyi őstermelő fizette, példát mutatva ezzel a felnőtteknek, hogy támogatásukkal maradandó élményhez juttathatják felnőtteket, gyerekeket.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában