Szabadidős sportprogram

2021.07.29. 09:21

Kedvezmény jár a Debreceni Egyetem hallgatóinak a Tisza-tó-átevezésre

A szervezők a diákoknak a részvételi díjból 30 százalék kedvezményt adnak.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a Tisza-tavi régió és a vízi szabadidősportok népszerűsítésére augusztus 7-én az Abádszalóki Strandon rendezi meg az első Tisza-tó-átevezést és átúszást. Az eseményre bárki nevezhet. A rendezvény célja, hogy népszerűsítse a vízi szabadidősportokat és a folyamatosan fejlődő Tisza-tavi régiót.

A 2021-es Tisza-tó-átevezésre és átúszásra a Debreceni Egyetem hallgatói augusztus 3-ig kedvezménnyel nevezhetnek, hogy átevezzék, vagy átússzák Magyarország második legnagyobb állóvizét.

– A Debreceni Egyetem nagyon komoly sporthagyományokkal rendelkezik, az egyik legeredményesebb intézmény az országos egyetemi bajnokságokon – mondta Berényi Péter, az esemény főszervezője. – Az egyetem klubja, a DEAC több sportágban rendkívül sikeres, és a hallgatók között olimpia-, világ- és Európa-bajnokok is vannak. Tulajdonképpen minden diákjukat bevonják a rendszeres testedzésbe, folyamatosan szerveznek sikeres szabadidős sportprogramokat is, ezért igyekeztünk mi is megkönnyíteni a hallgatóik részvételét a Tisza-tavi eseményünkön.

A szervezők az évek óta népszerű Balaton-átevezés és Balaton-átúszás mintájára nemcsak egy sporteseményt, hanem egész napos programot kínálnak a résztvevőknek, ami nemcsak a teljesítményről és a mozgásról szól, hanem a jó hangulatról és a társaságról is.

Kézzel hajtott vízi járművel a táv nyolc kilométer, úszva három és fél, de a legelszántabbak akár részt vehetnek mindkét kihívásban. Akik az átúszást és az átevezést is teljesítik, azok emlékérmet vihetnek haza, a többiek pedig online oklevelet kapnak, és megtapasztalhatják azt az életérzést, hogy milyen úszva, SUP-on, kenuval, vagy akár gumicsónakkal átszelni a Tisza-tavat.

A hallgatóknak a jelentkezés előtt az [email protected] e-mail címre kell elküldeniük a nevüket, telefonszámukat, az egyetem nevét és a diákigazolványuk számát augusztus 3-ig. Ezután 30 százalékos kedvezménykódot kapnak, amelyet a hivatalos nevezési felületen tudnak beváltani.

Az eseményre nemcsak egyetemi hallgatók, hanem minden érdeklődő jelentkezését várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában