Együttműködés

2021.07.16. 11:57

Határrandevúkat szerveznek a testvértelepülések

Az országhatáron át­ívelő, kiváló kapcsolatuk van a bagamériaknak.

Több évtizedes jó kapcsolat van Bagamér és az országhatár túloldalán lévő Érsemjén között – mondta a Napló érdeklődésére Erdős Tibor, Bagamér polgármestere. A kiváló kapcsolat bizonyítéka az is, hogy amikor az érsemjéni önkormányzat által működtetett konyhát felújították, átmenetileg Bagamérból szállították az ételt a partiumi településre, ezzel is segítve az ott élőket. Ez is mutatja, hogy a falvak egyeztetnek a fejlesztésekről – jelezte a polgármester.

Közös céljuk egy országhatáron átívelő jó kapcsolat, melynek érdekében gyakran látogatják egymás rendezvényeit. A múltban többször tartottak „határrandevúkat”, itt mindkét fél bekapcsolódott a szervezésbe, és a határsáv adta a helyszínt az eseményeknek. Napjainkban a falunapok, valamint sport- és kulturális rendezvények alkalmával ápolják a kapcsolatot, nem csupán a települések vezetői, hanem a lakosok is. Erre kiváló példaként említhető, hogy az érsemjéni néptáncegyüttes rendszeres fellépője a Bagamérban megrendezett eseményeknek. A jó együttműködést a későbbiekben is szeretnék ápolni – hangsúlyozta a polgármester, s mindemellett elmondta azt is, hogy nyitottak újabb testvértelepülési kapcsolatokra.

Polgári Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában