még idén nyáron

2021.07.18. 10:25

Hamarosan újjászületik végre a Kistemplomunk

Fotó: Molnár Péter

Kívülről is látványos szakaszánál tart a Református Kistemplom renoválása, ugyanis a cívisváros emblematikus gyülekezeti helyének tornyát már csaknem az órák vonaláig állványzat és ponyva borította csütörtökön délben, az épület többi részét pedig már több helyen lefestették.

A korszerűsítés várhatóan idén nyáron ér véget | Fotó: Molnár Péter

Mint azt korábban a Napló megírta, a Debrecen Kistemplomi–Ispotályi Református Egyházközség templomának turisztikai fejlesztése az „Orando et laborando” – Imádkozva és dolgozva projekt részeként valósul meg. A Kistemplom munkálatai eredményeként héjazatot cserélnek, utólagos vízszigetelést és épület körüli angolaknákat készítenek, a homlokzatot felújítják, valamint a toronyban lévő belső lépcsőket kicserélik. Mind­emellett megoldják a templom fűtését is. A gyülekezeti helyre több mint 300 millió forint jut a támogatási összegből. A kivitelezési munkálatok várhatóan 2021 nyarán fejeződnek be.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában