Fesztivál

2021.07.14. 10:54

Gyulára utaztak a népművészek

Forrás: HBMNE

Immár 21. alkalommal rendezték meg a Körös-völgyi Sokadalom névre hallgató népművészeti ünnepet, amely sokszínű programkínálatával ezúttal is várta a Gyulára látogatókat. A fesztivál az előző évekhez hasonlóan a világviszonylatban is fontos magyar népi kultúra szinte minden elemét megjelenítette a kínálatában, így a néptáncelőadásokon és népzenei koncerteken a legfiatalabbaktól a szépkorúakig minden korosztály megmutathatta magát.

Emellett a népi kismesterségek képviselői is jelen voltak a háromnapos forgatagon, részben mesterségbemutatókkal, részben pedig árusítással. Az esemény programjairól természetesen nem hiányozhatott a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület delegációja sem. Megyénket ezúttal Szabó István bőrműves népi iparművész, Török László fafaragó, Kiss Lajos Mihály fafaragó és Magyari Tibor csont- és szarufaragó képviselte – adta hírül az egyesület a közösségi oldalán.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában