Támogatás

2021.07.23. 11:22

Fejlődnek településeink Hajdú-Bihar megyében

A járható utak elengedhetetlenek a minőségi életszínvonal fenntartásához.

20210630 Debrecen A debreceni Keresszegi utcának a Jánosi utca és a Kinizsi utca közötti szakaszán, már elkészült a lakossági kezdeményezésre indult útépítés, a Honti utcán pedig most kezdődik a nagyfelületű aszfaltozás. A beruházásokról sajtótájékoztatót tartottak. Fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló

Forrás: Napló-archív

Fotó: Kiss Annamarie

Ahogy arról korábban beszámoltunk, ötvennégy hajdú-bihari településnek ítélt meg tízmilliós nagyságrendű támogatást a Belügyminisztérium egyebek mellett utak, járdák felújítására. Hosszúpályi 16,9 millió forintot fordíthat korszerűsítésre. Zara András polgármester elmondta, ezt az összeget a Szabadság utca teljes felújítására szánják, kétirányú vízelvezetéssel.

– Minden támogatást örömmel fogadunk. Korábban a szennyvizes beruházás kivitelezése során megrongálódott az érintett út és ugyan helyreállítottuk, mégis szükségesnek mutatkozott a teljes felújítás.

„Most a csaknem 200 méter hosszúságú utcán mintegy három méter széles aszfaltburkolat készül, kétoldali nemespadkával.”

A pályázatban foglaltak szerint a következő év végéig kell a munkálatokat befejezni, a terveink szerint még idén ősszel elkezdhetik a korszerűsítést – mondta, hozzátéve, a településen több útburkolat korszerűsítésére lenne igény, ezért reméli, a jövőben újabb támogatások segítik az elképzeléseik megvalósítását. A Belügyminisztérium 12,3 millió forintos támogatását Konyár több mint hatmillió forint önerővel egészítette ki, ennek köszönhetően összesen mintegy 19 millió forintból közel fél kilométer hosszúságban újulhat meg a község egyik főutcája.

Élnek a lehetőséggel

– A képviselő-testülettel tavasszal úgy határoztunk, hogy minden lehetőséget megragadunk, ami hozzájárul a település fejlesztéséhez. A belterületi utaink nagy része rossz állapotú, még annak ellenére is, hogy az elmúlt években több kaphatott új aszfaltburkolatot – mondta el lapunk érdeklődésére Vig Szilárd polgármester. Hozzátette: fontos, hogy a közeljövőben minden utca járhatóvá váljon, hiszen egyebek mellett ezzel tudják biztosítani a településen élőknek a minőségi életszínvonalat.

– A Gáborjáni utca a tervek szerint már augusztusban új aszfaltot kaphat. A munka befejeztével is marad egy csaknem 300 méteres szakasz, amit a jövőben még korszerűsíteni kell majd, de egyelőre örülünk ennek a lehetőségnek. Elmondható, hogy a legnagyobb teherforgalom ezt az utat érinti, így nem csoda, hogy az évek alatt járhatatlanná vált – tette hozzá, kiemelve: a munkálatok a teljes útfelületet érintik, így a forgalmat elterelik. A település vezetője a lakosság türelmét kérte.

Bucsi Bernadett Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában