szavazásértékelés

2021.07.12. 20:07

A speciális táp a nyerő, ha a kutya étrendjéről van szó

Legalábbis ez olvasható ki múlt heti szavazásunk végeredményéből. Vannak, akik a háztartási maradékra esküsznek.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Több cikkben is foglalkoztunk már azzal a rejtélyes kutyabetegséggel, mely Debrecenben és környékén ütötte fel a fejét az utóbbi hetekben. Az Állatvédőrség júliusig mintegy kétszáz olyan kutyáról szerzett tudomást, amelyeknél hátsó végtagi gyengülést észleltek a gazdák. A szervezet vezetője, Schreiter Katalin szerint az érintett állatok közül körülbelül húsz el is pusztult. A kórokozó egyelőre ismeretlen eredetű, de az állatvédő szervezet óva inti a kutyatartókat attól, hogy nyers csirkehússal etessék kedvenceiket. A mintákat folyamatosan laborvizsgálatoknak vetik alá, ezek viszont rendkívül időigényesek, ezért nincs még meg a minden kétséget kizáró válasz az esetekkel kapcsolatban felmerült kérdésekre.

Ehhez a témához igazítottuk a Hajdú Online-on múlt csütörtökön élesített, szokásos heti szavazásunkat is. Arra voltunk kíváncsiak, olvasóink mivel etetik saját kedvencüket, a válaszadásra pedig ezúttal négy lehetséges opciót adtunk meg. Az űrlapot hétfő délelőtt lezártuk, négyszáznál valamivel több beérkezett voks után hirdetünk most végeredményt, alulról felfelé haladva.

A legkevesebb szavazatot a nyers hús kapta, szám szerint 9 százalékot. Itt jön egy mélyebb szakadék, ugyanis a következő tábor már jóval népesebb: 24 százaléknyian vannak azok, akik a vegyes, zöldséget és húst egyaránt tartalmazó menüt preferálják, ha kedvenceik etetéséről van szó. Őket nem sokkal előzik meg a háztartásimaradék-pártiak (25 százalék),

de az abszolút győztes a speciális táp lett, a maga 42 százalékos eredményével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában