Közösségi rendezvény

2021.06.28. 13:10

Program idősnek, fiatalnak

A madárvédelem jegyében zajlottak a programok Szent Iván napján Viden.

Forrás: Zöld Kör

A hajdúvidi ócska iskola – a falu szélén lévő egykori tanyasi iskola – udvara adott otthont annak a közösségi rendezvénynek, amelynek a középpontjában a madár- és természetvédelem állt. Emellett természetesen a hagyományápolás és a művészetek is kellő hangsúllyal jelentek meg a repertoárban. Így az ismeretterjesztés és a természetvédelem ügye iránti érzékenyítés mellett a gyermekeket ökojátszóház és a hortobágyi madárkórház bemutatója várta, az idősebbeknek pedig zenés műsorokkal és hagyományos pusztai ételek gasztro-bemutatójával kedveskedtek a szervezők.

Fotó: Zöld Kör

A Zöld Kör és a Vidi-ér Vidért Közhasznú Egyesület közös programját este a kánikula okán bevezetett tűzgyújtási tilalom miatt csupán egy jelképes tüzecske zárta. Amelynek meggyújtását követően O. Szabó István színművész az alkalomhoz illő Wass Albert irodalmi szemelvényének felolvasása, valamint a Magyar Csillagász Egyesület hajdúböszörményi csoportjának távcsöves bemutatója zárta, a ragyogó teliholdas nyári éjszakán.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában