ügyes kezek

2021.06.02. 13:00

Összefogtak a kisbabákért Földesen

Tizenegyen egy hónap alatt negyvennégy horgolt kis polipot készítettek a koraszülött gyerekeknek.

Az ügyes kezek által horgolt kis polipok csápjai a köldökzsinórra emlékeztetik a koraszülött babákat, puhaságuk pedig a méhen belüli tapintást idézi fel bennük. Bíró Ferencné szervezésében tizenegy kézimunkázó asszony egyénileg készítette el a kis polipokat. A települési önkormányzat vásárolta meg a különböző színű fonalakat, amelyekből a helyi civilszervezetek tagjai, a szervező volt tanítványai és a boldog anyukák horgolták meg a kis polipokat. Köztük volt Kemecsei Balázsné is, aki négy polipot készített, de a Covid-járvány miatt már nem érhette meg az átadást. A készítők szeretnének örömöt szerezni a Debreceni Gyermekklinika Koraszülött Osztálya kisbabáinak.

Örömet szeretnének okozni a kisbabáknak | Fotó: Péter Imre

Mint Jeneiné dr. Egri Izabella polgármester az átvételnél elmondta, Dandé Lászlónéval, Hajdúsámson alpolgármesterével – aki elindította a csatlakozást a mozgalomhoz – a kis polipokat a készítők közös fotójával adják majd át a Klinika koraszülött osztálya közösségének. A polipokat készítők bíznak az akció folytatásában, mivel internetes források szerint Angliában már sikerrel kipróbálták a koraszülött babákon ezt a felfedezést, és a kórházi távozáskor minden családnak adnak ajándékba is egy kis polipot.

Péter Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában