izgalmas lesz a nyár

2021.06.12. 22:19

Megnőtt az érdeklődés a gyermektáborok iránt

A keleti régióban csaknem 25 ezer gyermek fog legalább egy hetet táborban tölteni.

2019.07.24. Ásotthalom Gyerekek táboroznak Fotó: Török János - Délmagyarország - DM

Fotó: MW-archív

Az idén 20 százalékkal magasabb a táborfoglalások száma a tavalyi esztendő azonos időszakához viszonyítva, s ennek eredményeként 190 ezer gyermek üdülhet legalább egy hetet a vakáció ideje alatt – közölte a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál. Az elmúlt szezonokhoz képest 2021-ben többen választanak napközis tábort (55 százalék), mint ottalvós programot, viszont látszik a visszarendeződés. Tízből hat család napközis elfoglaltságot választ, a legtöbben sporttal töltik a szünidőt, de megjelentek az úgynevezett newtech programok is. Érdeklődésünkre a portál vezetője, Tóth Béla elmondta, az északkelet-magyarországi térségben (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg) nagyságrendileg 25 ezer gyermek fog legalább egy hetet a szülőktől távol lenni a nyári időszakban.

Népszerű programok

– A kikapcsolódási kedv Hajdú-Bihar megyében az országos átlaggal együtt ugrott meg érdemben, amikor bejelentették, hogy lehet mind napközis, mind ottalvós táborokat szervezni a nyáron – fogalmazott. Szavai szerint több kiváló napközis tábor található Debrecenben, ezek közül is kiemelhetőek azok, amelyekben középpontba kerül az angol nyelv és a hagyományőrzés. – Az említettek mellett népszerűek a labdajátékok (foci, kézilabda), az informatikai és a lovastáborok, s az úszás is egyre kedveltebb – fűzte hozzá.

Az árak érdemben nem emelkedtek a tavalyiakhoz képest. Ahol napközben vigyáznak a gyermekre, ott az átlagár országosan 35 ezer forint, míg ez az érték az ottalvós táborok esetében 56 ezer forint. – A járvány előtérbe helyezte a minőség iránti elvárásokat. Sok szülő gondolja úgy, hogy egy független szakértő által szakmailag megvizsgált tábort inkább érdemes választani. Ez pozitív hatással van akár a programokra, akár az elvárt szabályok betartására – emelte ki Tóth Béla.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában