Korszerűsítés

2021.06.04. 10:56

Jól halad a Hajdúsági Galéria kialakítása Hajdúböszörményben

Több ütemben, folyamatosan újul meg a Sillye Gábor Művelődési Központ.

Forrás: Horváth Tamás

Fotó: Horvath Tamas

Kiss Attila polgármester, Fórizs László és Sőrés István alpolgármester sajtónyilvános bejáráson tekintették meg a beruházást. Az épület több különálló pályázatból újul meg. Egyes projektek már megvalósultak, míg más beruházások a közeljövőben fejeződnek majd be.

Jelenleg a művelődési ház épületének energetikai korszerűsítése zajlik. A külső hőszigetelés után már a homlokzatszínezés munkálatait végzik. Kiss Attila polgármester kiemelte, az épület földszintjén a Hajdúsági Galéria kialakítása is jó ütemben halad. Mint megfogalmazta, fontosnak tartja, hogy a földszinten legyen a helyiség, hiszen így minden korosztály számára könnyen elérhető, és a fiatalabb generáció érdeklődését is jobban felkeltheti.

Nyár közepére befejeződhet a megye és az ország egyik legnagyobb kulturális intézményének felújítása, amelyet már a közönség is teljes egészében megláthat.

A megújult belső tér megtekintése után a Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidő Központban folytatódott a bejárás, ahol elkezdődött az Ökoturisztikai Látogatóközpont építése, valamint a hajdúsági motívumokat tartalmazó tematikus játszótérépítés is. Itt is több elemből áll a beruházás, ezeknek részleteiről folyamatosan számolnak majd be.

Szarvas-Szabó Kata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában