Vakációzz a Méliusszal!

2021.06.11. 12:01

Ingyenes gyermekfoglalkoztatók indulnak a cívisvárosban

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár egységei a táborok mellett a nyári szünetben folyamatosan gazdag szabaidős programokat kínálnak a gyerekeknek.

Fotó: Kiss Annamarie

– Egész nyáron zajlik majd az élet a Csapókertben: sportrendezvényeken, kulturális eseményeken vehetnek részt az érdeklődők, illetve a Csapókerti Közösségi Házban is látogathatók lesznek az állandó és alkalmi programok – részletezte Szilágyi Edina önkormányzati képviselő a Liget téri sajtótájékoztatón pénteken.

Szilágyi Edina, a Csapókert önkormányzati képviselője | Fotó: Kiss Annamarie

– Külön öröm, hogy a Méliusz Juhász Péter Könyvtár egy olyan nagyszerű kezdeményezést indított el, mint a mögöttem látható konténerkönyvtár, amely most ideiglenesen – július 25-ig – a Csapókert közösségi életét színesíti.

Vranyecz Tünde | Fotó: Kiss Annamarie

– A Liget tér volt az első helyszín, ahová tavaly márciusban „kiköltözött” a különleges konténer, igazán illik ebbe a környezetbe, és most visszatérhetett. Küldetése, hogy Debrecenben minél több helyre eljuthasson és minél több közösség tekinthesse sajátjának – erre már Vranyecz Tünde, a Méliusz Könyvtár igazgatóhelyettese emlékeztette a jelenlévőket. Mint mondta, nem csak a csapókerti mobil könyvtárban, de az intézmény minden egységében gazdag szabadidős programkínálattal készülnek a családoknak, egész nyáron: kreatív foglalkozások, vetélkedők, versenyek és drámajátékok is várják majd a kicsiket és nagyokat. – A konténerkönyvtárba minden helyszínen ingyenes a beiratkozás, a kiváltott olvasójegy intézményünk minden egységében érvényes – hívta fel a figyelmet bezárólag.

Fotó: Kiss Annamarie

BD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában