Bővül a számuk

2021.06.08. 13:00

Gyűjtőhelyeket alakítanak ki a háztartási zsiradékoknak Hajdúböszörményben

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Bővült azoknak a helyeknek a listája Hajdúböszörményben, ahol le lehet adni a használt háztartási olajat. Kiss Attila polgármester a napokban arról tájékoztatott, eddig benzinkúton és élelmiszerüzletben volt erre lehetőség, most már a Városkert utcán is helyeztek el gyűjtőket, és ezek számát a város más pontjain is szeretnék növelni.

Fórizs László alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a szennyvízhálózatba öntött zsiradék óriási környezeti és anyagi károkat okoz. Sőrés István alpolgármester kiemelte, Magyarország lakossága évente 110 ezer tonna olajat használ fel, ebből 22 ezer tonna veszélyes hulladék keletkezik. A talajra öntött olaj ugyancsak súlyos károkat okoz. A használt sütőolajat most már Hajdúböszörményben a Városkert utca 38/a alatti telephelyen elhelyezett négy gyűjtőedénybe is vihetik a lakosok. A gyűjtés 240 literes, rendszeresen tisztított és karbantartott, kulturált megjelenésű gyűjtőben történik – tudatta az önkormányzat.

A lakosokat arra kérik, hogy a zsiradékokat lezárt PET-palackban vagy zárt befőttesüvegben helyezzék a gyűjtőbe, mondta el Szabó Nóra, a polgármesteri hivatal ügyintézője. Mindemellett azt is megemlítette: Hajdúböszörmény önkormányzatát megkereste az egyik gazdasági társaság, hogy csatlakozzon az általuk meghirdetett „CseppetSem!” programhoz.

SZSZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában